På den här sidan hittar du lite tips och information om restauranger, utflykter och shopping i Naples som vi samlat på oss genom åren.

En härlig semester kan ju vara stranden och vår härliga pool, men vill du hitta på lite annat så finns det mycket att välja på. Naples är t ex känt för att ha många golfbanor, så är du golf-intresserad har du mycket att se fram emot.

Floridas västra kust mot Mexikanska gulfen har ett lite lugnare vatten och stränderna är ofta naturstränder med havssköldpaddor som lägger ägg på sommaren. Du hittar fantastiska snäckor (men plocka inte levande snäckor), ser delfiner, många fågelarter och självklart pelikaner. Kanske vill du också göra en tur för att se manatees, Floridas stora, vänliga, men långsamma sjökor som trivs i varma vatten.  Våra tips uppdaterar vi kontinuerligt.

Restauranger

Tacos & Tequila – vår ”hemma-restaurang”. Ligger i Kings Lake Plaza närmast Crown Pointe. Supergoda tacos, fajitas. Mysig, alltid mycket folk, men ändå rätt lätt att få bord. Taco Tuesday är en klassiker.

Carabba’s Italian Grill – italiensk restaurang med prisvärd mat. Favoriten är Pollo Rosa Maria.

The Crust – nytt pizzaställe i North Naples. Super-super tunn botten, lite annorlunda toppings.

The Dock – ligger i Crayton Cove i Olde Naples. En institution i Naples, alltid bra fisk. Mysigt läge vid vattnet.

Tommy Bahamas – lite dyrare, men väldigt mysig atmosfär som är Västindien-inspirerad. Ligger på 3rd Street. Bra fiskrätter, roliga drinkar och ofta live-musik.

Campiello’s – ligger också på 3rd Street, tvärs över gatan till Tommy Bahamas. Bra italiensk mat.

Wharf Tavern Restaurant and Lobsterhouse – ligger i Olde Naples, för den som gillar seafood.

Cheesecake Factory  – ligger utanför Coastland Shopping Centre. Gigantisk meny, enorma cheesecake efterrätter. En favorit är Bang Bang chicken and shrimp, men de har också massor av goda smårätter.

Pazzo – italienskt ställe på 5th avenue i Olde Naples.

Longhorn Steakhouse – i North Naples – klassiskt steakhouse, goda hamburgare.

Tijuana Flats – Texmex – ligger i Coconut Point norr om Naples, bredvid ett stort utomhus shopping center.

True Food Kitchen – ligger i Waterside och är en alldeles ny restaurang med fokus på hälsosam mat.

California Pizza Kitchen – aldrig fel. Ligger i Waterside shops som har flera bra restauranger. En annan heter Bricktop’s.

Five Guys – enkelt ställe, men jättegoda hamburgare. Finns på flera ställen, bl a på Pine Ridge Road.

Moe’s Southwestern Grill – också lite enklare ställe men mycket goda texmex rätter. Finns också vid Pine Ridge Road.

Panera Bread – mittemellan ställe – sallader, soppor och mackor. Har också försäljning av bröd. Finns på flera ställen i Naples, bl a nära Coastland Shoppingmall på Tamiami Trail. Ett bra lunch-alternativ.

Cibao Grille – en lite finare restaurang med god mat, t ex lobster ravioli till förrätt – jättegott! Ligger väldigt oansenligt till, men lokalt i Naples tycker man att detta är en av de bästa restaurangerna.

Aktiviteter

Naples pier 
I begynnelsen av Naples historia var vattenvägen enda sättet att ta sig hit. Piren blev den centrala punkten i samhället. Piren idag är en samlingspunkt för fiskare och vem som helst kan fiska här. Har man tur ser man delfiner och manatees (sjökor, ljuvliga djur som rör sig långsamt i vattnet) i vattnet. Pelikanerna håller också gärna till här i hopp om att få lite fisk. Piren är också en samlingspunkt för att se vackra solnedgångar. Två gånger om året har man fyrverkerier från piren: 4 juli på USA:s nationaldag samt på nyårsafton.

Naples Trolley Tours 
Se Naples och lär dig mer om staden under den här turen. Ligger i Olde Naples. Här kan man också ta Segway tours. http://www.naplestrolleytours.com
http://www.segwayofnaples.com

Golf 
Det finns gott om golfbanor i Naples och det är en populär sport. En del banor är endast för medlemmar, men t ex Naples Beach Hotel www.naplesbeachhotel.com
har en bana mitt i Naples som är öppen för allmänheten. Andra banor som är öppna för allmänheten är t ex:

Vill ni ha fler tips på var ni kan golfa så fråga gärna Annemarie eller Al. De hjälper gärna till.

Minigolf
Den vi varit på mest när barnen var små heter Coral Cay Adventure Golf och ligger på 2205 Tamiami Trail E

The Conservancy
En naturpark mitt i Naples där man jobbar på att berätta om Floridas natur och att bevara den för framtiden. Man har också ett ”djursjukhus” där man tar hand om skadade djur. Man kan ta en guidad båttur och även hyra kajaker. Vi tyckte det var en väldigt intressant utflykt.

Naples Zoo
Här kan man titta på alligatorer, lemurer, giraffer, leoparder, apor och mycket mer. Nära Coastland Mall.

Vattenpark 
Ja, ständerna är ju fantastiska, men ibland kan det vara kul med ett ombyte. Här finns mycket kul att upptäcka. Vattenrutschkanor, pooler, lazy river mm mm

Everglades National Park
En av de saker som är unikt för Florida är ju Everglades med allt naturliv och inte minst alligatorer. Att åka airboats är i sig självt en upplevelse. Vi brukar åka till Everglades city som ligger ca 45 min – 1 timmes bilresa söder om Naples. Everglades city är ganska annorlunda än Naples, bara det är sevärt, dvs hur livet kan vara i en liten småort i Florida.

Här finns flera som ordnar airboat tours, t ex Captain Jack’s eller Everglades City airboat tours.

Vi rekommenderar att man tar med sig myggspray på sommaren. När båten stannar till och kaptenen berättar och visar så kan det bli rätt så myggrikt.

Tin City
restauranger, ett 40-tal små butiker, kanske lite åt det turistiga hållet, men trevligt ändå. Härifrån går också flera båtturer. Man t ex ta en sunset tour eller en för att titta på alla enorma, tjusiga hus eller kanske en delfintur.

Crayton Cove
här finns den småbåtshamn där man kan hyra en privat båt med kapten för en dagsutflykt. Det sitter skyltar vid båtarna.

Bio på Silverspot vid Mercato – en nyare stadsdel med en populär bio, flera bra restauranger och en del butiker.
I Mercato ligger också Wholefoods butiken i Naples. Extremt populär och rolig affär att gå runt och titta i, lite dyrare. Stor take-out food avdelning. De gör också egen guacamole i butiken som är värd att prova.

Clam Pass Beach and Boardwalk
Parkeringen kostar pengar och ligger precis bredvid ett av Naples större hotell.
Man kan åka små trolleys eller promenera på en boardwalk ner till stranden. Boardwalken är som en bro genom ett mangrove träsk och är helt byggd av återvunna mjölkförpackningar, dvs återvunnen plast. På stranden finns möjlighet att hyra solstolar och parasoll och en del vattenaktiviteter som paddle boards, men man kan också ta med sig egna solstolar. Där finns också en restaurang som serverar mackor och hamburgare. Stranden är känd för sina stora snäckor/clams. Våra barn har också tyckt det varit kul med den ström som går in eller utåt beroende på om det är ebb eller flod.

Lover’s Key
Det här är ett natur-reservat som är värt ett besök. Här kan man bada, plocka snäckor och titta på naturen. Eftersom det är en park så tar man ut en entré-avgift som går till att vårda naturen. Man tar sig dit via Hickory Boulevard till Fort Myers Beach. Efter ett par minuter är park-entrén på vänster sida.

Busch Gardens i Tampa
Vill man göra en lite längre utflykt så ligger alltså den här nöjesparken ca 2,5 timmes körning från Naples. Mest för lite större barn när det gäller alla berg- och dalbanor.

Sanibel och Captiva
Två öar utanför Fort Myers. Sanibel har alltid omnämns som att det finns mycket snäckor och djurliv, Captiva ligger efter Sanibel, dvs längre ut i vattnet. Mysig utflykt över en dag.
Se Sanibel lighthouse, plocka snäckor och kanske äta lunch på The Bubble Room, en restaurang som är som ett leksaks-museum. God mat, gigantiska efterrätter, klokast är att dela.

Shopping

Utbudet på shopping-fronten är stort. Här kommer ett par tips

Coastland Mall
Mitt i Naples på Tamiami Trail och inte så långt från vårt hus. Inomhus-galleria med bl a Abercrombie&Fitch, Hollister, Forever21, Macy’s, Dillards, Sears, Footlocker, Victoria’s secret mm

PGA Golf Superstore
Den här stora affären ska du inte missa om du spelar golf! Här finns allt du kan tänkas vilja ha för att förbättra ditt golf-spel eller se snygg ut på banan. Affären ligger i Naples Plaza längs med US41 (eller Tamiami Trail som vägen också heter). Den är lätt att hitta då den ligger mitt emot Coastland Mall.

Waterside Shops
En lite mer exklusiv utomhus-galleria som även har flera trevliga restauranger.
Ralph Lauren, Nordstroms, Saks 5th Avenue, Coach, Tory Burch, Michael Kors, Gucci, J Crew, the GAP, Apple m fl

Venetian Village
Här ligger Ben&Jerry’s om man är sugen på glass. Enda stället i Naples.

Miromar Outlets Definitivt en av Floridas bästa outlets med över 140 butiker! Växer för varje år som går. Här finns allt man kan önska sig i form av shopping: Michael Kors, Ralph Lauren-Polo, Tommy Hilfiger, Donna Karan, Calvin Klein, Disney Store, Bloomingdale’s outlet store, the GAP, Levi’s, Converse mm mm. Ligger mellan Naples och Fort Myers, ca 30 min från vårt hus.

Coconut Point
En relativt ny utomhusgalleria som ligger norr om Naples längs med Tamiami Trail i Estero. Stor, gjord som en liten stad med shoppinggator. Här finns många bra restauranger också.

Pine Ridge Road i Naples – här ligger många större varuhus som Target, Bed, Bath and Beyond, Bealls, Best Buy (elektronik, som Elgiganten), Dick’s sporting goods, Kohl’s mm. Pine Ridge Road går rakt upp från Tamiami Trail där Waterside shops ligger.

Sen ska man naturligtvis strosa både på Fifth Avenue och Third Street i Olde Naples. Mysiga gator med små butiker och många restauranger.